Om Focchi

Værftet Focchi Giampaolo Nautica har eksisteret siden 70’erne og har primært solgt sine både i Italien. Maxima Blue står med eneret for importen til Danmark og bidrager dermed til at bringe disse fine RIBs udenfor Italien - for det fortjener de.

Focchi har siden starten været fokuseret på offshore RIB-racing, og denne DNA fornægter sig ikke. Focchi RIBs er sødygtige, lette både med et særdeles godt greb og en høj komfort ombord.

Nøglefærdige

De koniske tubes, der på æstetisk vis smaller til i stævnen, samt et flot, funktionelt spring med en høj stævn er typiske kendetegn ved Focchis design.

Vi leverer Focchi RIBs nøglefærdige med Suzuki LeanBurn motorer, alle med hydraulisk styring og helt klar til brug, enten på en Brenderup-trailer eller søsat i en havn efter aftale.

To serier både

Focchi tilbyder RIBs i to serier - Sailing og Family.

Sailing er styrepultbåde der er ideelle til sejlinstruktører og supportfunktioner. Plads ombord og alle de små detaljer som de fleste andre support-RIBs mangler er vægtet højt.

Family er designet til vandsport og fornøjelse med store solflader, komfortable sæder og en velindrettet styrekonsol med godt vindlæ og til instrumenter.

Focchi

Sailing series

Træning og support

Bådene i Sailing-serien er udviklet til træner- og supportfunktioner. Den særlige skrogfacon med dyb v-form i stævnen og en relativt flad bund agter giver en særdeles sødygtig båd, der hurtigt planer og har meget gode egenskaber i sø.

Bådens egenvægt er særdeles lav, hvilket straks mærkes. Skroget giver et enormt grip, og båden kan kurves hurtigt og snævert uden at skruen trækker luft og derved mister grebet.

Høj dørk og tør sejlads

Grundet det fine spring er alle Focchis RIBs meget tørre at sejle, selv i hårdt vejr. Pladsen om bord er klassen bedste. Dette er opnået ved hjælp af en høj dørk, der giver stor plads på både siderne af konsollen samt for og agter herfor.

Den høje dørk giver flere fordele udover plads. I Sailing 460 og 510 Dels kan der indbygges en brændstoftank på 39L, der ligger under dørken og dermed giver det bedst mulige tyngdepunkt. Dels er der agter en nedfældning i hele bådens bredde med selvlænsere over vandlinjen i agterspejlet. Der er således intet behov for elektrisk lænsepumpe til at holde båden fri for overfladevand (såsom regn) mellem anvendelse.

God ergonomi for både fører og passagerer

Ergonomien er særdeles god, både siddende og stående. Den lange siddebænk giver fin plads til to, ligesom én person let finder komfort i venteperioder eller ved langsom sejlads ved at læne sig tilbage op af ryglænet på den rustfri bøjle (ekstraudstyr). Stående er både overkant af rat samt gas/gearhåndtaget indenfor nem rækkevidde uden at man skal række efter det.

Den rustfrie bøjle har en højde der gør den ideel at stå bagved og holde ved under hurtig sejlads. Bøjlens design giver også gode gribemuligheder hvis man sidder på pontonerne bag føreren. Endelig er den indbyggede trækkrog placeret så højt som muligt for at et træktov bedst går fri at motoren selv ved slæb.

Styrekonsol og transport

Styrekonsollen er udrustet med Suzukis fine gas/gearhåndtag der skjuler alle trækkabler helt. Udover at det ser godt ud giver denne kabelføring også minimal friktion og mulighed for en særdeles smidig dosering af gassen. Konsollen kan på enkel vis vippes forover hvis det kan lette ved visse transporter hvor eksempelvis joller lastes på den brede dørk langs konsollen.

Hydralisk styring og sikkerhed

Alle Focchi’s Sailing RIBs, fra mindst til størst, er udrustet med Mavi-Mare hydraulisk styring. Dels giver den hydrauliske styring komfort, men vigtigst af alt giver den sikkerhed. Båden kan ikke blive slået ud af kurs, selv ved høj fart, og sikkerheden for føreren og de ombordværende er derved kraftigt forøget.

Alle de små detaljer

Focchis RIBs i Sailing-serien er gennemtænkte ned til mindste detalje: Låseanordningen, forstærkninger, selvlæns - der er endda en enkel løsning for tilslutning af en ekstern tank, i fald det måtte være vanskeligt at komme til at påfylde den indbyggede tank hvis tilvalgt.

Med fire løftepunkter kan båden let og sikkert, og i perfekt balance løftes med kran, med minimal belastning på hvert løftepunkt.

I stævnen er indbygget en anker/tovværksboks, ligesom der er et stort opbevaringsrum under sædet. Dels er der helt oppe under sædet et lille rum, egnet til en mobiltelefon og lignende, og dels et stort rum egnet til eksempelvis en bådsmandshage.

Focchi

Family series

Family er designet til vandsport og fornøjelse med store solflader, komfortable sæder og en velindrettet styrekonsol med godt vindlæ og plads til instrumenter.

Hovedmodellerne i Family serien er modellerne 550, 620 og 730, selvom der udbydes både fra så små som 3 meter (egnet til eksempelvis tenderbåd) og helt op til 8,50 meter. Kontakt os venligst for detaljer om andre størrelser.

Focchi Family 550

Focchi Family 550 er en RIB i en ideel størrelse hvis du ofte transporterer din RIB på trailer. Bådens længde giver den særdeles gode egenskaber i sø, og det innovative ryglæn dubler også som støtte for stående sejlads. Ryglænet kan endda folde helt væk og skaber derved endnu en stor solflade i bådens agterende.

Motoriseringsvalgene spænder fra 40hk helt op til 115hk, hvor 90hk er det ideelle valg når vægt/ydelsesforholdet optimeres.

Focchi 550 leveres med en omfattende udstyrsliste som standard, og der er fortsat optioner du kan tilvælge for at tilpasse båden nøjagtigt til dine behov.

Focchi Family 620

620’eren er stadig ikke bredere end at den kan transporteres på en trailer uden behov for at delvist lukke luft ud af bådens tubes. Båden er markant i sin udstråling, specielt i Twin-konfigurationen (se billede) hvor styrekonsollen er rykket frem i båden og giver plads til en separat sæderække til fører og passager side om side.

I stævnen findes rigelig plads i den store stævnboks til forskelligt udstyr, og stævnboksen kan forlænges yderligere for at skabe én stor solflade foran styrekonsollen.

Motoriseringsvalgene spænder fra 90hk op til 140hk, hvor 115hk er det optimale valg, og dermed standard.

Focchi Family 730

Med 730’eren tilbyder Focchi en højpotent RIB, der er designet til at bære en 300hk motor. Suzukis LeanBurn 300hk motor leveres i standard med elektronisk gas/gearvælger og giver hastigheder over 60 knob.

Hvis du søger en højtydende RIB med hele Focchis off-shore racing DNA overført bør 730’eren indgå i dine overvejelser. Båden er naturligvis skabt til sport og familiehygge, men kan i øvrigt leveres i konfigurationer egnet til myndighedsbrug af forskellig art.

Focchi

Modeloversigt

Focchi Sailing Modeloversigt

Vi tilbyder Brenderups velkendte trailere til alle Focchi RIBs og en trailer efter eget valg kan indgå til en attraktiv pris ved køb sammen med en Focchi RIB.

Kontakt os gerne for et konkret tilbud og for priser på ekstraudstyr.

Focchi 360

Længde (cm): 350
Bredde (cm): 176
Vægt u. motor (kg) 75
Diameter tubes (cm): 30/48
Antal luftkamre: 3
Max antal pers: 5
Kategori: C

Styrepult: ja
Motor: Suzuki LeanBurn 20hk m. elektrisk start og elektrisk tilt
Styring: Mavi-Mare hydraulisk
Mulighed for indbygget brændstoftank: nej
Mulighed for rustri bøjle: ja

Focchi 460

Længde (cm): 460
Bredde (cm): 220
Vægt u. motor (kg) 220
Diameter tubes (cm): 31/55
Antal luftkamre: 4
Max antal pers: 8
Kategori: C

Styrepult: ja
Motor: Suzuki LeanBurn 60hk m. elektrisk start og elektrisk tilt
Styring: Mavi-Mare hydraulisk
Mulighed for indbygget brændstoftank: ja
Mulighed for rustri bøjle: ja

Focchi 510

Længde (cm): 515
Bredde (cm): 236
Vægt u. motor (kg) 280
Diameter tubes (cm): 31/55
Antal luftkamre: 4
Max antal pers: 10
Kategori: C

Styrepult: ja
Motor: Suzuki LeanBurn 60hk m. elektrisk start og elektrisk tilt
Styring: Mavi-Mare hydraulisk
Mulighed for indbygget brændstoftank: ja
Mulighed for rustri bøjle: ja

Focchi Family Modeloversigt

Focchi 550

Længde (cm): 555
Bredde (cm): 250
Vægt u. motor (kg) 360
Diameter tubes (cm): 30/60
Antal luftkamre: 5
Max antal pers: 10
Kategori: C

Styrekonsol: ja, inkl. rat, rustfri gribehåndtag og forrude
Standardudstyr: Solflade med udviddelse, 3-pos. sæde, komplet hyndesæt
Engine: Suzuki LeanBurn 90hp m. elektrisk start og tilt
Styring: Seastar hydraulisk
Indbygget brændstoftank: ja

Focchi 620 Twin

Længde (cm): 620
Bredde (cm): 254
Vægt u. motor (kg): 500
Diameter tubes (cm): 30/60
Antal luftkamre: 5
Max antal pers: 10
Kategori: C

Styrekonsol: ja, inkl. rat, rustfri gribehåndtag og forrude
Standardudstyr: Solflade med udviddelse, 3-pos. sæde, komplet hyndesæt
Engine: Suzuki LeanBurn 115hp m. elektrisk start og tilt
Styring: Hydraulisk
Indbygget brændstoftank: ja

Focchi 730

Længde (cm): 730
Bredde (cm): 275
Vægt u. motor (kg): 750
Diameter tubes (cm): 30/60
Antal luftkamre: 6
Max antal pers: 14
Kategori: B

Styrekonsol: ja, inkl. rat, rustfri gribehåndtag og forrude
Standardudstyr: Solflade med udviddelse, separat pilotsædebænk, komplet hyndesæt
Engine: Suzuki LeanBurn 300hp m. elektronisk gas/gear
Styring: Hydraulisk
Indbygget brændstoftank: ja

Send os en besked

Mulighed for prøvesejlads

Kontakt os meget gerne med henblik på en prøvesejlads af Focchi Sailing 360, 460 og 510, der alle kan demonstreres.

Focchi importeres af

MaximaBlue
Klampenborgvej 3
DK-2930 Klampenborg

+45 30894511
info@focchi.dk

CVR: DK36245905